Ζητείται εκ νέου νοηματοδότηση του όρου «ασφάλεια»

Ας γίνει πρώτα κατανοητό τι σημαίνει ασφάλεια του πολίτη.
.
.
Eurokinissi

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα εξέθεσαν την κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε υποσχόμενη ασφάλεια στους πολίτες. Ζωές απειλήθηκαν, μη-ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν και πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να νοηματοδοτεί τον όρο «ασφάλεια» εκδηλώθηκε ήδη από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της. Ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, διμοιρίες αστυνομικών σε κάθε χώρο, αστυνομική καταστολή κάθε αντίδρασης.

Το πόσο αίολη είναι αυτή η αντίληψη προστασίας του πολίτη το ζήσαμε αυτές τις ημέρες. Καμία αστυνομική δύναμη δεν μπορεί να προστατεύσει ή να χαρίσει ασφάλεια στους πολίτες απέναντι στον εφιάλτη της πυρκαγιάς.

Αυτό που έχει διαφύγει από την αντίληψη των κυβερνόντων είναι ότι οι πολίτες σε αυτήν τη χώρα παραμένουν μη-ασφαλείς, όχι γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, αλλά διότι η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει τι σημαίνει ασφάλεια για τους πολίτες.

Να κάποια παραδείγματα για το τι είναι ασφάλεια του πολίτη. Ασφάλεια για τη νέα γυναίκα είναι να γνωρίζει ότι μπορεί να γεννήσει παιδί ενώ διατηρεί την εργασία της ανεξάρτητα της οικογενειακής υποστήριξης που διαθέτει, ασφάλεια είναι να γνωρίζει ότι το παιδί της θα λάβει ποιοτική παιδεία σε δημόσιο σχολείο, ασφάλεια για τους νέους μας είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να ανθίσουν ανεξάρτητα από την υποστήριξη των γονιών τους, ασφάλεια για τους συνταξιούχους είναι να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα μπορέσουν να βιοποριστούν αλλά και να πραγματώσουν όλες τους τις δυνατότητες όταν αυτοί θα έχουν φύγει από τη ζωή, ασφάλεια είναι να γνωρίζουμε ότι θα λάβουμε ποιοτική ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη όταν την χρειαστούμε.

Καμία αστυνομική δύναμη δεν μπορεί να μας χαρίσει αίσθημα ασφάλειας σε αυτά που οι πολίτες βιώνουν ως κίνδυνο.

Ζητείται εκ νέου νοηματοδότηση του όρου «ασφάλεια» και, ναι, απαιτούνται μέτρα προστασίας του πολίτη.

Δημοφιλή