° Έτοιμο σε: 45′

° Ποσότητα: 4 άτομα

Advertisement
Advertisement

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 600-700 gr.)

250 gr. μακαρονάκι κοφτό

1 ζωμό λαχανικών «Σαν της Μαμάς»

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Advertisement

50 ml. κονιάκ

1 φύλλο δάφνης

2-3 μπαχάρια

Advertisement

1 ξυλάκι κανέλα

1000 ml. νερό ζεστό

Ελαιόλαδο

Advertisement

Φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι, χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Advertisement

Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσθέτουμε λίγο ξύδι λευκό, αν είναι κατεψυγμένο δεν είναι απαραίτητο.

Advertisement

Όσο το χταπόδι σιγοβράζει θα βγάζει τα υγρά του, ελέγχουμε και σταματάμε τον βρασμό όταν το χταπόδι κοκκινίσει και μείνει με ελάχιστο υγρό, το οποίο αν θέλουμε το κρατάμε για να το προσθέσουμε κατόπιν στο φαγητό.

Τεμαχίζουμε το χταπόδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και το κοφτό μακαρονάκι.

Advertisement

Αν έχουμε λίγο απο το υγρό που βράσαμε το χταποδάκι το προσθέτουμε και αυτό!

Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το φαγητό.

Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το φαγητό μας και να χυλώσει, σερβίρουμε άμεσα!

Tips:

~ Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε όποιο κοντό και χοντρό ζυμαρικό θέλετε.

~ Το χταπόδι με αυτό τον τρόπο βρασίματος χωρίς υγρά είναι εγγύση νοστιμιάς και επιτυχίας!

~ Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ντοματάκια κονκασέ.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook