Έπιασαν τα κρύα, έρχονται και τα Χριστούγεννα, οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να πειραματιστείτε με τις σούπες. Το καλό με τις σούπες είναι ότι αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ξεφορτωθείτε διάφορα υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο σας. Η συγκεκριμένη μανιταρόσουπα είναι ιδανική για να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στις γιορτές ή σε οποιοδήποτε επίσημο γεύμα στο σπίτι.

Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα. Το πράσο καθαρίζεται πολύ εύκολα, το ίδιο και το κρεμμύδι, οπότε θα έχετε μέσα σε μισή ώρα ένα χορταστικό γεύμα με 4 μόνο βασικά υλικά.

Advertisement
Advertisement

Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία!

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλυμένα και κομμένα στη μέση

2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες (ή 3 μικρά)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένα στα 4

Advertisement

400 ml γάλα καρύδας

100 ml ζεστό νερό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Advertisement

αλατοπίπερο

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)

Advertisement

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία μεσαία κατσαρόλα στο μάτι σε μεγάλη ένταση και βάζουμε μέσα το λάδι.

Advertisement

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το πράσο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε.

Advertisement

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κουρκουμά και το μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Advertisement

Βγάζουμε από την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ.

Αναδημοσίευση από το bubbles & avocados