Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική Ανατολίτικη σαλάτα, τα ρεβίθια, όπως και όλα τα όσπρια στη Ινδία είναι μια αγαπημένη τροφή σε σχέση με την Ελλάδα όπου τα όσπρια για πολλούς αποτελούσαν «παιδικό τραύμα».Η αλήθεια είναι ότι τα ρεβίθια γενικότερα τείνουν να είναι της «μόδας» και ευτυχώς δηλαδή, βλέπε τις ουρές που σχηματίζονται για ένα φαλάφελ αλλά και το χούμους είναι μια σαλάτα που βρίσκεις αρκετά συχνά! Το χούμους είναι τέλειο και σαν σούπα μπορείς φτιάξεις την παρακάτω συνταγή και να αραιώσεις με ζωμό, να αλείψεις ένα σάντουιτς ή απλά να την απολαύσεις με μερικά παξιμάδια!

Υλικά

Advertisement
Advertisement

250 gr. ρεβίθια

1 φύλλο δάφνης

5 κουταλιές της σούπας ταχίνι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο

1 λεμόνι

Advertisement

Αλάτι

Κύμινο

Κόκκινο πιπέρι

Advertisement

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

Λίγα φύλλα φρέσκια μαντζουράνας ή θυμάρι

Οδηγίες

Advertisement

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης.

Κλείνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, χωρίς να τις καθαρίσουμε, με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

Αλέθουμε τα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων.

Advertisement

Προσθέτουμε το ψημένο σκόρδο, πιέζοντας την κάθε σκελίδα.

Advertisement

Προσθέτουμε επίσης το κύμινο, το πιπέρι, αλάτι και αναδεύουμε.

Σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το υλικό που επιθυμούμε να είναι πιο έντονο ή για να δώσουμε την υφή που θέλουμε.

Advertisement

Σερβίρουμε με ωμό παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι, την μαντζουράνα και καβουρδισμένο κουκουνάρι!

Αναδημοσίευση από το Funky Cook