chat icon

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία, γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι (11-9) σε ένα ημιτελικό-θρίλερ. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κρατούσε την νίκη στα χέρια της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, όταν ισοφαρίστηκε με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στα πέναλτι και να αποκλειστεί από τον τελικό στη «ψυχοφθόρα διαδικασία».

H Ισπανία μπήκε πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς στο ματς με 2-0 με τέρματα, παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα με πέναλτι μείωσε στο σκορ, αλλά και πάλι η «φούρια ρόχας» με τον Σαναχούια έκανε το 3-1. Το οκτάλεπτο έκλεισε στο 3-2, αφού για την «γαλανόλευκη» σκόραρε ο Γενηδουνιάς.

Advertisement
Advertisement

Η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Χαλυβόπουλου και έτρεξε ένα σερί 3-0, ανεβάζοντας την διαφορά της στα τέσσερα τέρματα (6-2), με τους Γρανάδα και Σαναχούια να σκοράρουν. Το σερί το έσπασε ο Γκιουβέτσης με ωραίο τελείωμα, με την εθνική να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο πλην 3, 6-3.

Η «γαλανόλευκη» είχε κάκιστα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και δυσκολεύονταν αρκετά να βρει λύσεις. Ωστόσο η “γαλανόλευκη” είχε σφίξει την άμυνα της, μειώνοντας σε 6-4. Η Ελλάδα δεν δέχτηκε γκολ σε όλο το οκτάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά στους Ισπανούς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμα και με δύο παίκτες παραπάνω.

Η εντυπωσιακή άμυνα της “γαλανόλευκης” συνεχίστηκε και στα πρώτα δύο λεπτά του τελευταίου οκταλέπτου και με φανταστικό γκολ του Γκίλλα μείωσε σε 6-5. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισοφάρισε με τέρμα του Πούρου για το 6-6. H Ελλάδα είχε απλώσει… τείχος μπροστά από το τέρμα του Τζωρτζάτου και με τέρμα του Γκίλλα πήρε τα ηνία πρώτη φορά, 7-6. Η Ισπανία για 2μιση οκτάλεπτα δεν σκόραρε, κάτι που κατάφερε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Στην “ρώσικη ρουλέτα” η Ελλάδα δεν τα κατάφερε, μένοντας εκτός τελικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 1-3, 1-0, 3-1

Περισσότερα σε λίγο…