Κάποιες συμβουλές για τον συνδυασμό φαγητού και κρασιού παραείναι αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να φάμε ό,τι θέλουμε, ενώ πίνουμε όποιο κρασί θέλουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές οδηγίες, που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τα γεύματα και τα πάρτι μας – κι είναι καλύτερο να ξέρουμε τους κανόνες πριν αποφασίσουμε να τους παραβούμε.

Advertisement
Advertisement

Ιδού, λοιπόν, οι βασικοί κανόνες για τον συνδυασμό κρασιών και φαγητού.

Pinot Noir:  Φαγητά με γήινες γεύσεις, όπως μανιτάρια ή τρούφα.

 

 

Chardonnay: Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός ή θαλασσινά σε πλούσιες σάλτσες.

 

 

Σαμπάνια: Τέλεια με οτιδήποτε αλμυρό.

 

Advertisement
Photo Taken In Kerkrade, Netherlands Dagmar Sporck / EyeEm via Getty Images

 

Cabernet Sauvignon και Bordeaux: Με πλούσια, κόκκινα κρεατικά.

 

 

Advertisement

Sauvignon Blanc: Με όλες τις ξινές σάλτσες.

 

 

Ξηρό Ροζέ: Με πιάτα πλούσια σε τυριά.

 

Advertisement

 

Pinot Grigio ή Chablis: Με ελαφριά πιάτα ψαρικών.

 

A healthy entree of Halibut fish served with salad and white wine in an outdoor setting. Annabelle Breakey via Getty Images

 

Moscato d’ Asti: Με επιδόρπια φρούτων.

 

Victoria sponge cake on a cake stand. The Picture Pantry/Craig Holmes via Getty Images

 

Advertisement

Syrah ή Ξινόμαυρο: Για κρεατικά με πολλά μπαχαρικά.

 

Advertisement

 

Zinfandel: Με πατέ, μους και τερίν.

 

slices of duck foie gras Desgrieux via Getty Images

 

Advertisement