epoeryeio-politismoe

Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ περιλαμβάνει τη δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής, ενημερωτικού χώρου, αναψυκτηρίου και χώρους υγιεινής για ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας.
Παρουσιάστηκε ακόμα η έκθεση «Δήλος – Ρήνεια – Μύκονος. Εικόνες από τα 150 χρόνια αρχαιολογικών ερευνών» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι το υπουργείο Πολιτισμού επενδύει σταθερά, τα τελευταία χρόνια, στην ανάπτυξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας».
Με κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες πολιτιστικές προτάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος εκβιαστών.
Από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου 2024, οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις πάνω στην έννοια της Σύγκρουσης.
Ο λόγος για τα: Μανιάτικο Μοιρολόι, Ευαγγελίζου, Θερμιώτικο Μπάλο και Χορός του Μηχανικού.
Η έρευνα ανοίγει ταυτόχρονα νέα ερωτήματα: υπήρχε μόνο ένα πλοίο που ενεπλάκη σε αυτή την αρχαία ναυτική τραγωδία; Πώς ακριβώς συνέβη το ναυάγιο; Τα ανθρώπινα λείψανα που ανασύρθηκαν τα τελευταία χρόνια ανήκαν σε επιβάτες ή σε μέλη του πληρώματος;
Από 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, με ελεύθερη είσοδο. Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα.
Ο Τσιτσάνης είχε αναφερθεί στη ιδέα της δημιουργίας ενός μουσείου για το λαϊκό τραγούδι σε συναυλία του το 1980. Εγκαίνια και για το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό του 16ου αιώνα.