moeseio-akropoles

Η γειτονιά κάτω από το Μουσείο φιλοξένησε τη ζωή και τις δραστηριότητες κατοίκων της πόλης από την 4η χιλιετία π.Χ. έως και τον 12ο αι. μ.Χ. Δρόμοι, σπίτια, λουτρά, εργαστήρια, καταστήματα, νεκροταφεία συνυπήρξαν ή διαδέχθηκαν το ένα το άλλο.
«Το Μουσείο κάτω από το Μουσείο» ανοίγει στις 26 Ιουνίου. Στα 20 ευρώ το εισιτήριο για όλο τον χρόνο από 1η Νοεμβρίου. Στους 1.904.456 οι επισκέπτες το 2023.
Αφηγούνται το πάθος του για την Ελλάδα στη νέα έκθεση με τίτλο «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων»
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού τον ΕΟΤ και το Μουσείο της Ακρόπολης.
Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου αφηγούνται ιστορίες από φωτιά, γη, αέρα και νερό, άλλοτε καταστροφικές, άλλοτε ζωογόνες και κρούουν τον κώδωνα για την αρνητική αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης.
Ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το φιρμάνι-διαβατήριο του μεγάλου Φιλέλληνα, μία ακόμα ευκαιρία κατάρριψης του επιχειρήματος της δήθεν ύπαρξης «φιρμανιού» του Έλγιν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μουσείο Ακρόπολης.
Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με 4 συναυλίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς προκράτηση θέσεων, με σειρά προτεραιότητας.
Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στη HuffPost. Το «παρασκήνιο» της έκθεσης ΝοΗΜΑΤΑ, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το momentum.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου, με το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της ΚΟΑ. Τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου.