Η σύγκρουση σε «πολεμικούς» τόνους που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρχικά με τον προεδρεύοντα βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Γεωργαντά, καθώς η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας χρησιμοποίησε ακόμα και όρους όπως «φασίστες», «τραμπουκισμός» και «τσαμπουκάδες» στη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη.
Στο τέλος αυτής της θυελλώδους αντιπαράθεσης με πολλά «επεισόδια» έντονων διαλόγων, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Νωρίτερα είχε διακοπεί η συνεδρίαση όταν εκεί απευθύνθηκε στον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπορύλη, λέγοντας: «Υπάρχει ένα είδος λεγόμενης αντιπολίτευσης που είναι πιο σύστημα και από το σύστημα. Αυτό είστε εσείς…Κάνατε ότι αποχωρήσατε το κόμμα σας (εννοώντας το ΚΚΕ)».
Ο Γιώργος Λαμπρούλης αποχώρησε σε αυτό το σημείο από το προεδρείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την επίθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ωστόσο απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας της είπε: «Σας παραδίδω στην χλεύη του λαού. Είστε ανήθικη πολιτικά».
Όταν άρχισε εκ νέου η συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι «ως πρόεδρος στηρίζω στο 100% τον κ. Λαμπρούλη. Όσα απαράδεκτα ακούστηκαν από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και γενικότερα η στάση της από το πρωί τα πρακτικά τα επίσημα παραπέμπονται στην επιτροπή θεσμών και δεοντολογίας για τα περεταίρω. Όποιος δεν έχει να μιλήσει επί της πολιτικής ουσίας κάνει πολιτικό ακτιβισμό η αίθουσα της ολομέλειας δεν ενδείκνυται για τέτοια πράγματα. Αυτή είναι η προσωπική μου απόφαση τα πρακτικά θα πάνε στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περεταίρω».
Ο διάλογος – «θερμό επεισόδιο»
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ολοκληρώστε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αφήστε τους τσαμπουκάδες.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Σταματήστε να απειλείτε τους βουλευτές. Δεν θα κάθομαι να σας παρακολουθώ απαθής ενώ απειλείτε συναδέλφους για την ψήφο τους.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλλον αισθάνεστε εσείς απειλούμενος
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Να τελειώνει το πανηγυράκι
Οι δύο τους συνέχισαν για αρκετή ώρα με τον διάλογο να εξελίσσεται σε πολύ υψηλούς τόνους ως εξής:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε υπόλογος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ξέρετε ότι αυτό που λέτε είναι τελείως αβάσιμο αλλά τέλος πάντων πείτε το.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε υπόλογος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και σταματήστε να με διακόπτετε
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε όπως πρέπει
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα πρέπει να προεδρεύετε
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Κάντε μου πρόταση μομφής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς δεν θα το βουλώσουμε επειδή εσείς βασίζετε…
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Δεν μπορείτε να μιλάτε το 50% του χρόνου του Κοινοβουλίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς τους τραμπουκισμούς τους επιφυλάσσετε στις γυναίκες και σε εμένα ως γυναίκα αρχηγό.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Σας έκανα παρατήρηση όταν ξεπεράσατε τον χρόνο σας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι παρατηρήσεις σας άρχισαν επειδή θίγεστε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Πλεύση Ελευθερίας αντιλέγει στη διαδικασία. Αυτά που ανακοινώσατε δεν είναι απόφαση διάσκεψης.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Είναι κατά πλειοψηφία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε σε πανικό.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Απολαμβάνω τη διαδικασία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει και ένας Μαρκόπουλος που πέρναγε καλά.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ολοκληρώσατε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ολοκλήρωσα
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ολοκληρώσατε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχω ολοκληρώσει και με διακόπτετε.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όταν υβρίζετε τους συναδέλφους σας διακόπτω. Σας δόθηκε επαρκέστατος χρόνος επί της διαδικασίας. Μία φράση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με προκαλείτε.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Μία φράση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε φασίστες.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ.