«Αηδιαστικό κολαστήριο η Κως». Η Daily Mail οργανώνει εκστρατεία κατά εξαθλιωμένων μεταναστών που ενοχλούν τους τουρίστες!

Η Daily Mail οργανώνει εκστρατεία κατά εξαθλιωμένων μεταναστών που ενοχλούν τους τουρίστες!
Daily twitter

Τραγικές στιγμές περνούν οι Βρετανοί τουρίστες που τίμησαν με την παρουσία τους τη χώρα μας επισκεπτόμενοι την Κω, καθώς οι μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, δημιουργούν μια εικόνα που δεν συνάδει με την ελληνική φιλοξενία όπως την είχαν φανταστεί οι συμπαθείς κατά τ΄άλλα Βρετανοί.

Το δράμα των Βρετανών στη χώρα μας το περιγράφει σε άρθρο της, με πλούσιο φωτορεπορτάζ, η Daily Mail.

«Μετανάστες που έφτασαν με πλοία από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό νησί λόγω των οικονομιών ταξιδιωτικών πακέτων του, σε ένα αηδιαστικό κολαστήριο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών, συνεχίζει η Daily Mail.

Μάλιστα τις δύσκολες στιγμές που βιώνει στο ελληνικό νησί καταθέτει και μια Βρετανίδα που ήρθε μαζί με τον συνταξιούχο υδραυλικό σύζυγό της να χαρεί το ελληνικό φως.

«Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς»,

Η ίδια περιγράφει την εικόνα με τους μετανάστες ως αηδιαστική.

«Επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμια στους δρόμους. Δεν θέλω να κάθομαι σε ένα εστιατόριο και να με κοιτούν».

Ένα άλλο ζευγάρι από το Μπέρμινγχαμ που επισκέφθηκε το νησί φέτος για πρώτη φορά δήλωσε στην Daily Mail ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η Κως εξακολουθεί να μοιάζει με κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν εκεί.

Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας περιγραφές με ξυπόλητα νήπια που φορούν βρώμικα ρούχα και παίζουν στους δρόμους, δίπλα από άνδρες με μουστάκια που ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία όπως σημειώνει η Daily Mail.

Ακόμη περιγράφει πως οι νεαρές Αφγανές πλένουν τα ρούχα των μωρών τους στη θάλασσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Σε άλλο σημείο σχολιάζει πως ορισμένα από τα εστιατόρια έχουν υψώσει φράχτες για να κόβουν τη θέα από τους εξαθλιωμένους μετανάστες.

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες ακόμη 1,200 μετανάστες έφτασαν στο νησί.

Πολλοί από αυτούς θέλουν να μέσω της Βουλγαρίας και της Σερβίας και στη συνέχεια μέσω της Ουγγαρίας να φτάσουν στην ΕΕ, αναφέρει η Daily Mail και παραθέτει τη μαρτυρία ενός Σύρου μετανάστη.

«Θέλω να πάω στο Ηνωμένο Βασίλειο διότι έχω αρκετούς γνωστούς εκεί. Μιλώ αγγλικά και κάποτε είχα σχέση με μια Βρετανίδα από το Birmingham. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου».

Δημοφιλή