Το τέλος της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Βρετανία: Ισόβια στον βιαστή και δολοφόνο της 15χρονης Κέιλι Χέιγουντ

Το τέλος της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Βρετανία: Ισόβια στον βιαστή και δολοφόνο της 15χρονης Κέιλι Χέιγουντ

Σε τουλάχιστον 35 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Στίβεν Μπίντμαν, 29 ετών, για την αιχμαλωσία, τον βιασμό και τη φυλάκιση της 15χρονης Κέιλι Χέιγουντ στη Βρετανία, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

Πέρα από τον Μπίντμαν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη Χέιγουντ, σε 12 χρόνια καταδικάστηκε και ο φίλος του, Λουκ Χάρλοου, 28 ετών, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την Κέιλι online και την έπεισε να πάει στο σπίτι του.

Η δικαστής Κοξ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, δήλωσε πως η υπόθεση υποδεικνύει τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι νεαροί χρήστες των social media- και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και βίντεο το οποίο δημιούργησε με αφορμή την υπόθεση η αστυνομία του Λέστερσαϊρ, με σκοπό να ενημερώσει και προειδοποιήσει τους νέους και τους γονείς τους για τους κινδύνους που παραμονεύουν στον κόσμο των social media.

Ο Μπίντμαν τιμωρήθηκε με ισόβια φυλάκιση με μίνιμουμ τα 35 χρόνια. Ο Χάρλοου καταδικάστηκε για ασέλγεια και φυλάκιση της Κέιλι, και προσέγγιση της ίδιας και άλλων δύο κοριτσιών.

Η υπόθεση

Η Κέιλι Χέιγουντ άρχισε να μιλά με τον Λουκ Χάρλοου, τον οποίο δεν είχε συναντήσει ποτέ, στις 31 Οκτωβρίου 2015. Μέσα σε διάστημα 13 ημερών, αντάλλαξαν 1.643 μηνύματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Χάρλοου είπε στην 15χρονη «όλα αυτά που πολλά έφηβα κορίτσια θέλουν να ακούσουν. Της είπε ότι ήταν όμορφη, πόσο τη σκεφτόταν και ότι ήταν ξεχωριστή». Η ίδια θεώρησε πως είχε γίνει ο φίλος της.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα την προσέγγιζε με σκοτεινούς σκοπούς, όπως και άλλα δύο νεαρά κορίτσια με τα οποία μιλούσε επίσης. Αλλά ήταν η Κέιλι που τελικά συμφώνησε να περάσει το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο σπίτι του.

Πέρασε και την επόμενη ημέρα μαζί του, και στις πρώτες πρωινές της Κυριακής, 15ης Νοεμβρίου, έχοντας κρατηθεί παρά τη θέλησή της από τον Χάρλοου και τον γείτονά του, Στίβεν Μπίντμαν, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον Μπίντμαν. Ένας γείτονας είπε ότι είδε τον Μπίντμαν να κυνηγά την Κέιλι, γυμνή από τη μέση και κάτω, καθώς προσπαθούσε να φύγει από το διαμέρισμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο Μπίντμαν μετά τη βίασε, πριν την πάει 2,5 χλμ πιο μακριά, τραβώντας την σε ανώμαλο έδαφος, σε ένα μέρος όπου την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Όπως είπε στην αστυνομία, χρησιμοποίησε ένα τούβλο ως όπλο, ενώ η ίδια προσπαθούσε να αντισταθεί.

Το πτώμα της βρέθηκε τρεις ημέρες μετά, κρυμμένο σε θάμνους κοντά σε έναν χείμαρρο, μετά από έρευνα από πάνω από 300 αστυνομικούς. Τα τραύματά της στο πρόσωπο ήταν τόσο εκτεταμένα που ταυτοποιήθηκε από τα δόντια της.

Η ταινία

Η αστυνομία του Λέστερσαϊρ έφτιαξε μια ταινία σχετικά με τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, με την στήριξη της οικογένειάς της. Το «Kayleigh's Love Story» αποτελεί μια προειδοποίηση προς τους νέους για τους κινδύνους όταν μιλάνε με ξένους online. Η ταινία υπογραμμίζει πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να προσεγγιστούν παιδιά online, χωρίς τα ίδια ή οι γύρω τους να καταλάβουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σκοπός της, όπως τονίζει η αστυνομία, είναι η προστασία των παιδιών, έτσι ώστε να μην χάσει άλλη οικογένεια στο μέλλον το παιδί της με αυτόν τον τρόπο.

Δημοφιλή