Η Μελάνια Τραμπ προέβη σε λογοκλοπή από ομιλία της Μισέλ Ομπάμα

Η Μελάνια Τραμπ προέβη σε λογοκλοπή από ομιλία της Μισέλ Ομπάμα

Στην πρώτη της μεγάλη ομιλία προς τη χώρα το βράδυ της Δευτέρας, η Μελάνια Τραμπ φαίνεται να προέβη σε λογοκλοπή, αντιγράφοντας έναν αριθμό γραμμών από την ομιλία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, στην Εθνική Διάσκεψη των Δημοκρατικών του 2008. Τα κομμάτια που αντιγράφηκαν, αφορούν στη σημασία της σκληρής δουλειάς και της ειλικρίνειας.

«Από νεαρή ηλικία, οι γονείς μου, μου έμαθαν τις εξής αξίες: ότι δουλεύεις σκληρά για αυτά που θες στη ζωή, ότι ο λόγος σου είναι η δέσμευσή του και ότι κάνεις αυτό που λες και τηρείς τις υποσχέσεις σου, ότι φέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό» είπε η Τραμπ σε χιλιάδες Ρεπουμπλικανούς και δημοσιογράφους το βράδυ της Δευτέρας στο Κλίβελαντ.

Το 2008, η Μισέλ Ομπάμα είχε πει τα εξής: «Δουλεύεις σκληρά για αυτά που θες στη ζωή, ο λόγος σου είναι η δέσμευσή σου και κάνεις αυτό που λες ότι πρόκειται να κάνεις, φέρεσαι στους ανθρώπους με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ακόμα και αν δεν τους ξέρεις, και ακόμα και αν δεν συμφωνείς μαζί τους».

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ «ξεσήκωσε» μία γραμμή και για τα παιδιά από τη Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας ότι «θέλουμε τα παιδιά μας σε αυτό το έθνος να ξέρουν πως το μόνο όριο των επιτευγμάτων σας είναι η δύναμη των ονείρων σας και η προθυμία σας να δουλέψετε για αυτά».

Το 2008, η Μισέλ Ομπάμα είχε πει «θέλουμε τα παιδιά μας- και όλα τα παιδιά αυτού του έθνους- να ξέρουν πως το μόνο όριο στο ύψος των επιτευγμάτων σας είναι το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα όνειρά σας και η προθυμία σας να δουλέψετε για αυτά».

Η Huffington Post απευθύνθηκε στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ για τις γραμμές αυτές, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από εκπρόσωπο στα ερωτήματα. Εκπρόσωπος του κόμματος είπε πως η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών δεν θα προέβαινε σε σχόλια πάνω στο ζήτημα.

Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στη Σλοβενία και τα αγγλικά είναι μία από τις γλώσσες που μιλά. Η Η ομιλία της το βράδυ της Δευτέρας ήταν το highlight της πρώτης νύχτας του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών του 2016.

Ανεξαρτήτως του αν οι Τραμπ είχαν παρακολουθήσει την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα το 2008 ζωντανά, ξέρουμε πως ο Τραμπ εκτίμησε την ομιλία της το 2012.

Η διαφαινόμενη λογοκλοπή επισημάνθηκε αρχικά από τον δημοσιογράφο Τζάρετ Χιλ από το Twitter.

Είναι ασαφές το πόσο μεγάλο μέρος της ομιλίας της έγραψε στα αλήθεια η Μελάνια, αλλά νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε πει στον Ματ Λάουερ του NBC ότι «τη διάβασα μια φορά και αυτό είναι όλο. Επειδή εγώ το έγραψα, με όσο πιο λίγη βοήθεια είναι το δυνατόν».

Απαντώντας νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, αναγνώρισε πως η Μελάνια Τραμπ πήρε «αποσπάσματα» της ομιλίας της.

«Γράφοντας τον όμορφο λόγο της, η ομάδα λογογράφων της Μελάνια σημείωσε τις εμπνεύσεις της ζωής της, και σε κάποιες περιπτώσεις περιέλαβε αποσπάσματα που αντικατόπτριζαν τον τρόπο σκέψη της» ανέφερε σε σχετική δήλωση.

Δημοφιλή