ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/11/2014 08:34 EET

Αθώος οριστικά ο κατηγρούμενος για το φόνο της φοιτήριας Εύης Γατίδου

ARCHIVE

Αθώος οριστικά και αμετάκλητα, καθίσταται με απόφαση του Αρείου Πάγου και ομόφωνη ψήφο των πέντε ανωτάτων δικαστών, ο 43χρονος, που από το 2003 δικαζόταν, αθωωνόταν και ξαναδικαζόταν, για τον φόνο της Εύης Γατίδου.

Το 1997, η φοιτήτρια Εύη Γατίδου, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στη Λάρισα. Είχε μαχαιρωθεί 17 φορές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη που είχε κάνει τότε τη νεκροψία-νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, τα περισσότερα χτυπήματα εντοπίστηκαν στην καρδιά. «Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία μαρτυρά απίστευτο μένος. Πιστεύω ότι πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους» είχε δηλώσει τότε ο κ. Ψαρούλης.

Μετά από έρευνες των αρχών, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ένας 25χρονος που σύμφωνα με τους γονείς της Εύης, την πολιορκούσε επίμονα. Της είχε κάνει 3 προτάσεις γάμου.

Ο νεαρός τότε, 42χρονος σήμερα κατηγορούμενος, δεν είχε αρνηθεί ότι ήταν ερωτευμένος με τη φοιτήτρια. Επέμενε όμως πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της.

Τελικά, ύστερα από 17 χρόνια, ο 43χρονος κηρύχθηκε αμετάκλητα αθώος. Ήταν η 5η φορά που έκατσε στο εδώλιο. Ένοχος είχε κριθεί μόνο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Στις υπόλοιπες τρεις δίκες που ακολούθησαν στο δεύτερο βαθμό, όλες οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Ο φόνος της Έυης Γατίδου, παραμένει ανεξιχνίαστος.