Έλεγχος...παρθενίας σε υποψήφιες αστυνομικούς στην Ινδονησία

Έλεγχος...παρθενίας σε υποψήφιες αστυνομικούς στην Ινδονησία

Επιμένει η αστυνομία της Ινδονησίας στον έλεγχο παρθενίας γυναικών που επιθυμούν να προσληφθούν στην υπηρεσία παρά τις επικρίσεις που δέχεται από την μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν θέλουμε να προσλαμβάνουμε άτομα που δεν έχουν χρηστά ήθη» δήλωσε μάλιτα ο ταξίαρχος της ινδονησιακής αστυνομίας διερωτημένος μάλιστα «Εάν υπάρχουν καλές παρθένες, γιατί να μην επιλέγουμε τις καλές παρθένες;».

Ωστόσο, επέμεινε πως ακόμη και εάν κάποιες υποψήφιες δεν δεν είναι παρθένες δεν σημαίνει αυτομάτως ότι απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για πρόσληψη.

Σε έκθεσή πάντως που δημοσίευσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρεται ότι οι εξετάσεις παρθενίας που διενεργούνται στις γυναίκες που αιτούνται να ενταχθούν στις τάξεις της αστυνομίας συνεχίζουν να γίνονται ευρέως παρά τις δεσμεύσεις ότι θα καταργούνταν αυτή η πρακτική.

«Η χρήση από την ινδονησιακή εθνική αστυνομία των εξετάσεων παρθενίας αποτελεί μια πρακτική διάκρισης που προσβάλλει και εξευτελίζει τις γυναίκες», δήλωσε η Νίσα Βάρια, επικεφαλής της διεύθυνσης για τα δικαιώματα των γυναικών του Παρατηρητηρίου. «Οι αστυνομικές αρχές στην Τζακάρτα πρέπει άμεσα και αναμφίβολα να καταργήσουν αυτή την πρακτική και κατόπιν να διασφαλίσουν ότι οι εξετάσεις αυτές θα καταργηθούν στα αστυνομικά τμήματα, σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή