Ο πολιτισμός "όπλο" για τη διπλωματία, λέει ο Άκης Γεροντόπουλος

Ο πολιτισμός "όπλο" για τη διπλωματία, λέει ο Άκης Γεροντόπουλος
archive

Την αξία της πολιτιστικής διπλωματίας, επεσήμανε ο υφ.Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο για τα εγκαίνια της «Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο», η οποία αποτελεί παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

«Είναι πολύ σημαντική η πολιτιστική διπλωματία. Σε περίοδο κρίσης Αθήνα και Λευκωσία μπορούν να προβάλουν τις κοινές τους πολιτισμικές αξίες, οι οποίες είναι διαχρονικές. Με αυτά τα όπλα πηγαίνουμε στο εξωτερικό και κερδίζουμε μάχες και για τα εθνικά μας τα θέματα και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς μας» ανέφερε ο υφυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου στον τομέα του πολιτισμού.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υφυπουγός εγκαινίασε τα γραφεία της Εστίας και παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τον κ.Καδή.

Όπως δήλωσε ο κ.Γεροντόπουλος η αξία του νεοσυσταθέντος παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Κύπρο, δημιουργεί την δυνατότητα προώθησης συνεργειών με αντίστοιχα πολιτιστικά κέντρα στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, χώρο στον οποίο διαδόθηκε και αναπτύχθηκε ο ελληνισμός.

Στον κ.Γεροντόπουλο απονεμήθηκε μετάλλιο «σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης», από το προεδρείο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Δημοφιλή