ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/11/2014 09:34 EET | Updated 22/11/2014 09:50 EET

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δημοσίευμα της HuffPost Greece

Sooc

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με επιστολή που έστειλε στη Huffington Post Greece υποστηρίζει πως ουδέποτε υπαναχώρησε στο θέμα της συγκριτικής αξιολόγησης (με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις) και ως εκ τούτου το ρεπορτάζ που έγραψα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου με τίτλο «Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Γιατί υπαναχωρεί ο Κ. Μητσοτάκης», είναι ψευδές.

Δεδομένου ότι και άλλα πανελλαδικά μέσα προέβησαν στην ίδια ακριβώς ερμηνεία των λεγομένων του υπουργού στην ΚΕΔΕ, εμείς ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη που επέλεξε την Huffington Post για τις διευκρινίσεις του, που είμαστε σίγουροι περίμενε πλήθος Δημάρχων. 

Επιστολή γραφείου Κ. Μητσοτάκη:

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr ρεπορτάζ με τίτλο «Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Γιατί υπαναχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης». Η έκπληξη είναι διπλή, όχι μόνο διότι το ρεπορτάζ βασίζεται σε ψευδή ή ανύπαρκτα στοιχεία, αλλά και γιατί φιλοξενείται σε ένα καινούργιο site, με διεθνή φήμη, το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέρει τη σφραγίδα της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας.

 

Ωστόσο η εντύπωση που αποκόμισαν οι δήμαρχοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι πως η συγκριτική αξιολόγηση όπως περιγράφεται με το νόμο 4250/2014 καθίσταται προαιρετική. Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΕΔΚΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους δημάρχους πως δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις για τους αιρετούς και τους υπαλλήλους που δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη διαδικασία της αξιολόγησης και πως αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει νέο σύστημα αξιολόγησης χωρίς ποσοστώσεις.

 

Δελτίο Τύπου ΚΕΔΚΕ, 20/11/2014:

«Για το θέμα ο  Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  δεσμεύτηκε ότι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει νέο σύστημα αξιολόγησης χωρίς ποσοστώσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να περικοπούν πόροι ή να υπάρξουν κυρώσεις για τους αιρετούς και τους εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη διαδικασία της αξιολόγησης».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέστησε στην ΚΕΔΚΕ να εφαρμόσει την συγκριτική αξιολόγηση για το 2013 για να μην υπάρξει κενό μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου. Δεδομένης όμως της άρνησης πολλών δημάρχων να την εφαρμόσουν και της διαβεβαίωσης τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Πατούλης, ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις εναντίον τους, η εφαρμογή του νόμου δεν καθίσταται υποχρεωτική. Από τη στιγμή δε που θα υπάρξει (το Δεκέμβριο) νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, χωρίς ποσοστώσεις, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτό και για τη χρονιά που πέρασε και για το 2013.

Επιπλέον, η δέσμευση του πως θα φέρει σύντομα νέο θεσιμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση χωρίς ποσοστά, ερμηνεύτηκε από τους παρευρισκόμενους, ως παραδοχή από τον Υπουργό ότι το προηγούμενο σύστημα δεν περπατάει.  

Καλούμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ανοικτό βήμα που η ιστοσελίδα προσφέρει ώστε να φιλοξενήσουμε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη διευκρίνιση όλων των κρίσιμων αυτών ζητημάτων.