Δεν απαντά σε «υπαινιγμούς» ο Μπιλ Κόσμπι

Αρνείται να απαντήσει σε «υπαινιγμούς» ο Μπιλ Κόσμπι
Comedian Bill Cosby performs during a show at the Maxwell C. King Center for the Performing Arts in Melbourne, Fla., Friday, Nov. 21, 2014.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Comedian Bill Cosby performs during a show at the Maxwell C. King Center for the Performing Arts in Melbourne, Fla., Friday, Nov. 21, 2014.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
ASSOCIATED PRESS

Δεν υποχρεούται να «απαντήσει σε υπαινιγμούς» δήλωσε ο διάσημος κωμικός Μπιλ Κόσμπι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Florida Today, σχετικά με το σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο Κόσμπι, 77 ετών, μίλησε την Παρασκευή στην εφημερίδα, προτού ξεκινήσει η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί σε θέατρο της Μελβούρνης της Φλόριντα. Ο κωμικός έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς γυναικών που υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Κόσμπι, ενώ αρκετές εξ αυτών τον κατηγορούν ότι τις νάρκωσε προτού τις βιάσει.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τη σιωπή μου, αλλά κανείς δεν είναι αναγκασμένος να απαντά σε υπαινιγμούς», είπε. «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πρώτα τα γεγονότα. Δεν θα πρέπει να περνάνε κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεται να απαντούν σε υπαινιγμούς», δήλωσε ο Κόσμπι στην εφημερίδα.

Ο κωμικός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι οι ισχυρισμοί για τις υποτιθέμενες επιθέσεις αποτελούν δυσφήμιση και συκοφαντίες.

Σε εκτενές αφιέρωμα της Huffington Post περιγράφεται αναλυτικά η υπόθεση Κόσμπι και παρατίθενται λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς των 16 γυναικών οι οποίες έχουν υποστηρίξει δημόσια ότι ο διάσημος κωμικός προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους. «Δεν έβλεπαν έναν κωμικό. Έβλεπαν τον “βασιλιά του κόσμου”» αναφέρεται σχετικά.

Η Washington Post έχει πάρει συνεντεύξεις από πέντε εξ αυτών των γυναικών, περιλαμβανομένης μίας πρώην Playmate του Playboy η οποία ποτέ δεν είχε μιλήσει δημόσια για τις κατηγορίες της. Γενικότερα, οι κατηγορίες εναντίον του κωμικού, κάποιες εκ των οποίων έχει απορρίψει και κάποιες άλλες έχει αρνηθεί να συζητήσει, εκτείνονται από την αρχή της καριέρας του κωμικού μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και άρθρο της Huffington Post

Δημοφιλή