ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/11/2014 07:41 EET | Updated 23/11/2014 09:22 EET

Μπακογιάννη προς Σαμαρά: Σήκωσε το τηλέφωνο και ας αναλάβει ο Τσίπρας την ευθύνη

DoraBakoyannis/Flickr

Το θέμα της «προσέγγισης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη, προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να «σηκώσει το τηλέφωνο» και να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα ασχέτως εάν μπορεί να προεξοφλείται μη συνεννόηση. Εξάλλου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίσει την προσπάθεια «θα επωμιστεί και το κόστος».

Συγκεκριμένα η κ.Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην Καθημερινή αναφέρει: «Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε. Χρειάζεται, όμως, να αποκτήσουμε κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, για την ουσία, τους κινδύνους, τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος».

Όπως σημειώνει μάλιστα η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη περί συμφωνίας για την εκλογή Προέδρου και εκλογών περί την άνοιξη «θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης, αν συμφωνούμε ότι προέχουν η σταθερότητα και η προοπτική της χώρας».

Παράλληλα εμφανίζεται επιφυλακτική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων κάνοντας λόγο για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» κα σημειώνει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, καίγοντας τον Τσίπρα και μετατρέποντας τη χώρα σε σκιάχτρο, για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη από την Ισπανία ως την Αγγλία και από την Ολλανδία μέχρι την Ιταλία, τότε πρέπει να μας το πουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας» αναφέρει.

«Παρακολουθώ με ανησυχία της εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ»

Στο μεταξύ η κ.Μπακογιάννη από την Πάτρα όπου βρίσκεται αναφέρθηκε και στις εσωκομοματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δηλώντας μάλιστα πως παρακολουθεί «με ανησυχία» το θέμα που άνοιξε μετά την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως σημείωσε «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση, που εκτιμά η ίδια ότι θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».