ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/11/2014 06:34 EET | Updated 23/11/2014 08:43 EET

Μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος

eurokinisi/K.kKatomeris

Μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος απο το βήμα του συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛ. ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές που κάνουν...δεύτερες σκέψεις στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κόντρα στην απόφαση του κόμματος να μην στηρίξουν υποψηφιότητα που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Ο κ.Καμμένος όμως εστίασε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και συμμαχιών, τασσόμενος υπέρ της γεωπολιτικής στροφής της χώρας προς τη Ρωσία κάνοντας όμως πρόσκληση και στις ΗΠΑ. «Πιστεύουμε στη συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την ευρασιατική ένωση, ζητάμε συμφωνία με την Κίνα. Ας έρθουν και οι ΗΠΑ να συζητήσουν απευθείας για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ.

Εκλογές τον Φεβρουάριο

Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση, πως το συνέδριο είναι μια ευκαιρία για το κόμμα να βγει πιο δυνατό αλλά σε κάθε περίπτωση «όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι».

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο καθώς «Δεν θα βρουν να αγοράσουν ή να εκβιάσουν 180 βουλευτές».

Αναφέρθηκε όμως και σε όσους σε όσους έφυγαν από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντα πως «πούλησαν τη λαϊκή εντολή...Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα, αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, «κόκκινη γραμμή» τα εθνικά θέματα

Στο θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση κάτω από το τραπέζι αλλά και ότι στο κόμμα «έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο».

Ζήτησε δε από τους συνέδρους αν εξουσιοδοτήσουν την Εκτλεστική Επιτροπή του κόμματος, για να προχωρήσει σε συνεργασίες με πρόσωπα.

Επιτέθηκε στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι «οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν ενεργοποιήσει τις καβάντζες τους. Είδατε την πρόταση του “Ποταμιού” που λέει να διαγράψουμε τη λέξη έθνος από το Σύνταγμα» ενώ έκανε λόγο για πολιτικούς «που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα υποβρύχια, προειδοποιώντας ότι «θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς. Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν για κανένα λόγο, θα κάνουμε τα πάντα για να πληρώσουν και να επιστρέψουν τα κλεμμένα».

Ο ίδιος δήλωσε πάντως πως σήμερα είναι φτωχότερος από τότε που μπήκε στην πολιτική τονίζοντας πως δεν έχει off shore εταιρείες «ούτε κλεμμένα χρήματα».

Στο πλευρό Καμμένου ο Χαϊκάλης, χαμηλοί τόνοι από Μελά

Ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης, στη σύντομη τοποθέτησή του, άσκησε σκληρή κριτική σε όσους αποστασιοποιούνται απο τις αποφάςεις του κόμματος, λέγοντας πως «ο κόσμος μάς έκανε βουλευτές, ψηφίζοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και το «συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η ιδρυτική μας διακήρυξη και δεν αμφισβητείται από κανέναν» παραπέμποντας σαφώς στις δηλώσεις του Παναγιώτης Μελά, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα σταθμίσει την απόφασή του για τον ΠτΔ με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε δε τον πρόερο των ΑΝ.ΕΛ. «εθνικό κεφάλαιο».

Πάντως ο Παναγιώτης Μελάς ο οποίος είχε προκαλέσει το μένος του Π.Καμμένου λίγες ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, δεν έχει ακόμη λάβει το λόγο, ούτε έχει αποκαλύψει εάν τελικά θα απευθυνθεί στο σώμα των συνέδρων.