ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2014 08:56 EET | Updated 24/11/2014 09:08 EET

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σύριων στο Σύνταγμα. Έκλεισαν τα στόματα τους με ταινίες

sooc

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Σύριοι πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν για έκτη μέρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία συντάγματος. Σήμερα μαζεύτηκαν περίπου 500 άτομα στο σημείο και πολλοί από αυτούς είχαν κλείσει τα στόματα τους με ταινίες. Αρκετοί ήταν σκεπασμένοι με κουβέρτες σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από το κρύο, ενώ μια γυναίκα έπαθε υποθερμία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι εκατοντάδες Σύροι δηλώνουν ότι είναι πρόσφυγες πολέμου και ζητούν να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, καθώς επίσης να λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα σίτισης και στέγασης, που αντιμετωπίζουν. Ζητούν ακόμη, να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δεδομένο ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κυρίως τα παιδιά.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Ασύλου, συλλογικοτήτων και εκπροσώπων των Σύρων, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων Σύρων.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε τους Σύρους στο Σύνταγμα την Κυριακή. Όπως είπε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της προσωρινής στέγασής τους.