ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2014 12:20 EET

Έξαλλη η Εύα Καϊλή: «Δεν θα διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι!»

Sooc

Η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή ξέσπασε σε εκδήλωση στη Χάγη για την 60η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Η αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, ο οποίος υπερασπίστηκε την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αποκαλώντας την «Μακεδονία».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, αντιδρώντας στην τοποθέτηση του Αμερικανού γερουσιαστή, σημείωσε πως «αυτή είναι μία συζήτηση που ευτυχώς στην ΕΕ έχει σταματήσει, καθώς δεν έχει αναγνωρισθεί αυτή η ονομασία» και επίσης: «Ωστόσο, ως μέλος της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, με την ιδιότητα της βουλευτού, τονίζω ότι είμαι από τη Μακεδονία και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει σαφές τουλάχιστον στις κοντινές μας χώρες.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με χώρες εκτός συμμαχίας, θα πρέπει να επιλύονται εκτός συμμαχίας, καθώς είναι κρίσιμα. Δεν είναι μόνο πολιτικά και ιστορικά, είναι και οικονομικά. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στους συμβατικούς τους συμμάχους και να αντιληφθούν ότι αν συνέβαινε το αντίθετο, θα ήθελαν να μας δουν δίπλα τους.

Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά μας στο βέτο μέχρι να επιλυθεί οριστικά αυτό το θέμα, ώστε όταν λέω ότι είμαι από τη Μακεδονία, να μην διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι».

Η ευρωβουλευτής της «Ελιάς» υπερασπίστηκε τις εθνικές θέσεις και μίλησε ανοιχτά υπέρ της συμμαχίας Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου για την ΑΟΖ, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία, τάχθηκε υπέρ της αύξησης δαπανών του ΝΑΤΟ.