ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2014 05:00 EET | Updated 24/11/2014 05:45 EET

Δικογραφία για 16χρονο που ανέβαζε στο Facebook φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών

n.bhupinder/Flickr
Facebook Logo

Φωτογραφίες γυμνών ανήλικων κοριτσιών ανέβαζε στο Facebook ένας 16χρονος από την Αθήνα, ο οποίος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες τριών κοριτσιών (14, 15 και 15 ετών) που πήγαν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και υποστήριξαν ότι άγνωστος ανέβασε στο ίντερνετ άσεμνες φωτογραφίες τους που τις είχε πάρει παράνομα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της ανωτέρω σελίδας στο διαδίκτυο.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 21.11.2014, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.