ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2014 12:13 EET | Updated 25/11/2014 05:00 EET

Άδειασαν σκουπίδια στο γραφείο του Αντιπρύτανη

Τα γεγονότα καταγράφονται καρέ καρέ: Οι φοιτητές μιλούν στον Αντιπρύτανη Αντώνη Καλοκαιρινό. "Αφού δεν έρχεται ο πρύτανης στις Σχολές έρχονται οι Σχολές στον Πρύτανη» ακούγεται στο βίντεο. Ένας φοιτητής πλησιάζει το γραφείο και αδειάζει την πρώτη σακούλα στο γραφείο του Αντιπρύτανη. Ο κ. Καλοκαιρινός αρχικά παραμένει καθισμένος και κοιτάζει τους φοιτητές σαστισμένος. Σηκώνεται μόνο όταν αδειάζει και η δεύτερη σακούλα.

Θλιβερό και καταδικαστέο χαρακτήρισε το επεισόδιο η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Στην ανακοίνωση τους οι Πρυτανικές αρχές δηλώνουν πως το θέμα της καθαριότητας έχει δρομολογηθεί αλλά το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει με κανένα τρόπο ταχύτερες διαδικασίες.

Η HuffPost Greece, επικοινώνησε με έναν από τους φοιτητές που βρέθηκε στο γραφείο του Αντιπρύτανη. Ήταν μια κίνηση που σκεφτόμασταν από καιρό, είπε, «η κατάσταση με την καθαριότητα στη Νομική έχει φτάσει πλεόν στο απροχώρητο».

«Μέχρι πριν από 2 μήνες έστελναν ένα συνεργείο καθαριότητας μία φορά την εβδομάδα. Πλέον η σχολή απλά δεν καθαρίζεται. Στην κατάληψη καθαρίσαμε εμείς οι φοιτητές, αλλά την επόμενη ημέρα το κτήριο γέμισε πάλι σκουπίδια. Ούτε το νιπτήρα δεν μπορούμε να πλησιάσουμε, οι τουαλέτες βέβαια είναι απαγορευτικές. Την ίδια στιγμή το κτήριο της Πρυτανείας είναι πεντακάθαρο. Νιώθουμε πως δεν μας σέβονται και θέλαμε να μπουν στη θέση μας, τα σκουπίδια αυτά τα μαζέψαμε από τη Νομική. Να αυτή τη στιγμή που σου μιλάω βλέπω μπροστά μου ένα ψόφιο αρουραίο».

«Διαμαρτύρονταν για την καθαριότητα και τους security» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ, ο Αντιπρύτανης. «Ήταν 50-60 φοιτητές. Ήρθαν απρόσκλητοι και ζητήσανε να δουν τον Πρύτανη. Τους είπαμε ότι είναι στο εξωτερικό αλλά δεν μας πίστεψαν και ήθελαν να μπουν στο γραφείο του. Μετά βγάλανε ένα λογύδριο, στο οποίο δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω και μετά κάνανε ό,τι κάνανε. Αυτές οι μικρές ομάδες δεν αντιπροσωπεύουν τους φοιτητές και υποβαθμίζουν το Πανεπιστήμιο»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στην εισβολή στο γραφείο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε οτι εισέβαλαν στο γραφείο του αντιπρύτανη και το μετέτρεψαν σε χωματερή και πως αυτός είναι ο «διάλογος» στο όνομα του οποίου δήθεν ορκίζονται αυτοί που επιδιώκουν τη διάλυση των πανεπιστημίων μας και όσοι τους αγκαλιάζουν.

«Αλήθεια τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό κρούσμα απεχθούς συμπεριφοράς; Εκτός κι αν μας πουν πως και η μεταφορά σκουπιδιών είναι ένας ακόμη τρόπος ...διακίνησης ιδεών!», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.