ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2014 09:45 EET | Updated 24/11/2014 09:45 EET

Βίντεο: Η έκρηξη του πυραύλου της Orbital Sciences από μικρή απόσταση

Μια τρομακτική ματιά από απόσταση αναπνοής στην καταστροφή του πυραύλου Antares της Orbital Sciences στα τέλη του Οκτωβρίου παρέχει βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε περίπου ένα μήνα μετά το συμβάν.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του AmericaSpace, το οποίο και δημοσίευσε το βίντεο, υπό κανονικές συνθήκες οι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν εκτοξεύσεις πυραύλων συλλέγουν τον εξοπλισμό τους που βρίσκεται κοντά στην εξέδρα εκτόξευσης μία με τρεις ώρες μετά την απογείωση, όταν οι εγκαταστάσεις κριθούν ξανά ασφαλείς.

Ωστόσο, στην περίπτωση του εν λόγω πυραύλου δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, καθώς λίγο μετά το συμβάν η περιοχή σφραγίστηκε και μια ομάδα άμεσης αντίδρασης ανέλαβε τη συγκέντρωση όλων των δεδομένων- περιλαμβανομένων εικόνων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία στην περίπτωση ενός τέτοιου περιστατικού, και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησε η επιστροφή κάποιων (αλλά όχι όλων) των ντοκουμέντων από την καταστροφή στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκτόξευση.

Όπως σημείωσε ο Έλιοτ Σέβερν, ένας εκ των φωτορεπόρτερ, δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες περί επιβίωσης των καμερών- ωστόσο οι συσκευές γλίτωσαν όλες, και οι εικόνες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Sponsored Post