ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/11/2014 17:01 EET

Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis μέσω της οποίας όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, θα μπορούν αν ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 100 ή σε 72 δόσεις (όταν τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ για την πρώτη περίπτωση και όταν τα χρέη είναι περισσότερα από 15.000 ευρώ στη δεύτερη περίπτωση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση και να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

  • Θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxisnet.
  • Στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014»
  • Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.
  • Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης.
  • Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται για ανοικτές ατομικές οφειλές, όπως είναι καταχωρημένες στο TAXIS. Κατ’εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη ή πρόκειται για οφειλές από συνυποχρέωση ή/και συνυπευθυνότητα η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.

Η καταβολή της πρώτης δόσης λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης.

Εφόσον δεν καταβάλλετε την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλλετε νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσετε τις οφειλές σας.

Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - Τ.Ρ.Ο.).