ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2014 08:09 EET

Ταξίδια σε γείτονες χώρες και επαφές με πρέσβεις για τον Αλέξη Τσίπρα

ASSOCIATED PRESS
Leader of the left-wing Syriza party Alexis Tsipras,waves at the end of a rally in Rome, Friday, July 18, 2014. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Με μια...βαλίτσα στο χέρι θα είναι το προσεχές διάστημα ο Αλέξής Τσίπρας καθώς το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί διαδοχικά τρεις χώρες αλλά και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη.

Συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη αλλά και με τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων. Θα ακολουθήσει στις 4 Δεκεμβρίου η τριήμερη επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλβανική πρωτεύουσα ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί για επίσημες συνομιλίες στο Βελιγράδι.

Παράλληλα ο κ.Τσίπρας σχεδιάζει να ταξιδέψει και στη Γενεύη όπου είναι η έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στοχεύοντας να συζητήσει την αποδόμηση της εργασιακής νομοθεσίας και την κατάρρευση των μισθών στην Ελλάδα. Παράλληλα όμως ο κ.Τσίπρας συναντάται το τελευταίο διάστημα και πρέσβεις αρκετών χωρών από τη Λατινική Αμερική έως την Κίνα, τις χώρες του Μάγκρεπ καθώς και ευρωπαϊκές.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα στη Μόσχα, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση της Ρωσικής Δούμας να μετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για τις σχέσεις Ευρώπης- Ρωσίας. Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσου η κ.Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής και υπεύθυνη για θέμα εξωτερικής πολιτικής, ο κ.Κώστας Ήσυχος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και τέλος ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του Α. Τσίπρα.