Λογοθεραπευτής έβαζε κάμερες σε τουαλέτες για να παρακολουθεί παιδιά!

Λογοθεραπευτής έβαζε κάμερες σε τουαλέτες για να παρακολουθεί παιδιά!
Philipp Hilpert via Getty Images

Υπόθεση-σοκ αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία σε κέντρο λογοθεραπείας στο Ρέθυμνο. Ένας 36χρονος Έλληνας που ασκεί το επάγγελμα του λογοθεραπευτή στο συγκεκριμένο κέντρο είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στην τουαλέτα για να μαγνητοσκοπεί παιδιά.

Του ίδιου τύπου κάμερες είχε τοποθετήσει και στην τουαλέτα τους σπιτιού του, όπου επίσης δεχόταν επισκέψεις παιδιών που τα «θεράπευε» από το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στην ομιλία.

Η δράση του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άρχισε στα τέλη Ιουνίου 2014 και διήρκεσε τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Το διάστημα αυτό κατέγραψε συνολικά έξι Ελληνίδες γυναίκες, από τις οποίες οι τρεις ήταν ανήλικες. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία, αλλά και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος, notebook , δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, κινητό τηλέφωνο, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης και πέντε ψηφιακοί δίσκοι.

Και δεύτερο παρόμοιο κρούσμα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη δημοσιότητα ήρθε και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό με κρυφές κάμερες. Στη Δραπετσώνα συνελήφθη 55χρονος Έλληνας, υπεύθυνος του δημοτικού γηπέδου της περιοχής, διότι είχε τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο κουτί κάμερα που κατέγραφε αθλήτριες την ώρα που άλλαζαν ρούχα στα αποδυτήρια.

Συνολικά είχε καταγράψει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οχτώ αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες. Χθες, ο 55χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παραβίασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Δημοφιλή