ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2014 08:59 EET | Updated 25/11/2014 09:07 EET

Απάτη εταιρείας τηλεπικοινωνιών με sms σε πενταψήφια νούμερα

Honou/Flickr
My sisters' and my Blackberry Curve 8900. We are now BlackBerry family!!;-DTaken with Samsung E590.

Μεγάλη απάτη από εταιρία τηλεπικοινωνιών που αναρτούσε στο διαδίκτυο διαφημίσεις που υπόσχονταν στους χρήστες γνωριμίες με καλλίγραμμες γυναίκες αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις προέτρεπαν τους αναγνώστες των sites να στείλουν σε πενταψήφιο αριθμό μήνυμα (sms) προκειμένου να έρθουν είτε σε συνομιλία είτε να γνωριστούν με μοντέλα. Η χρέωση για την αποστολή των μηνυμάτων ήταν υπέρογκη και έτσι το κύκλωμα αποκόμιζε τεράστια κέρδη.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική, η οποία φέρεται να βρίσκεται πίσω από την απάτη.

Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τις οποίες, οι καταγγέλλοντες, αναζητώντας σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, γυναικεία πρόσωπα για συνομιλία και γνωριμία, απέστειλαν πλήθος σύντομων SMS προς πενταψήφιο αριθμό, υψηλής χρέωσης.

Οι χρήστες ουδέποτε κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τα πρόσωπα με τα οποία υποτίθεται ότι συνομιλούσαν.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων από τον πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης, έστελναν στους ενδιαφερόμενους χρήστες φωτογραφίες «ανύπαρκτων» γυναικείων προσώπων, προτρέποντας τους έτσι με απατηλό τρόπο για τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων.

Τα μηνύματα αποστέλλονταν αυτοματοποιημένα από χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρεμφερούς εξοπλισμού, οι οποίοι υποδύονταν τα ανωτέρω γυναικεία πρόσωπα και ρύθμιζαν τη ροή των μηνυμάτων, προκειμένου προκαλούν τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας να αποστέλλουν χρεώσιμα μηνύματα με σκοπό τη δήθεν γνωριμία.

Χθες το πρωί στην έδρα της εταιρείας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος αριθμός, υψηλής χρέωσης έγινε έφοδος της Αστυνομίας, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για τους διαχειριστές της εταιρίας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost