Μόνη διέξοδος από την υποτέλεια η προσφυγή στις κάλπες το μήνυμα Τσίπρα

Μόνη διέξοδος από την υποτέλεια η προσφυγή στις κάλπες το μήνυμα Τσίπρα
eurokinisi/panagopoulou g.

Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της υποταγής και της υποτέλειας, ζητά για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσιπρας αυτή τη φορά στον απόηχο των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετέχοντας στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υποστήριξε πως οι επαφές με τους δανειστές έδειξαν πως «επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012».

Όπως σημείωσε, ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι «ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι αυτό το δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας. Όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες».

Κυρίως όμως όπως σημείωσε «μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα».