ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2014 09:57 EET | Updated 28/11/2014 09:58 EET

Σύροι στο Σύνταγμα: «Καταλαβαίνουμε ότι ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές»

HuffPost Greece

Μια ακόμα έκλυση, για να τους επιτραπεί να φύγουν από την Ελλάδα και να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη, έκαναν οι Σύριοι πρόσφυγες οι οποίοι πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα. «Είμαστε εδώ και 11 μέρες στην πλατεία Συντάγματος. Αποφασίσαμε να έρθουμε στην πλατεία, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Εδώ και τριάμισι χρόνια το ελληνικό κράτος δεν θεωρεί ότι οι Σύροι πρόσφηγες, είναι πρόσφυγες πολέμου» τόνισε ο εκπρόσωπος των Σύρων, Αμπντούλ Νταργούιτζ.

«Οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε άστεγοι. Εδώ δεν υπάρχουν δουλειές, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προς την Ευρώπη και έτσι έχουμε εγκλωβιστεί στην Ελλάδα» επεσήμανε ο Αμπντούλ Νταργούιτζ. «Το Ελληνικό κράτος πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε όσο είμαστε εδώ και να μας ανοίξει τον δρόμο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως τόνισαν ομόφωνα οι Σύριοι που βρίσκονται στο Σύνταγμα από τις 19 Νοεμβρίου, γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές και πως η Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας των θυμάτων του πολέμου που συνταράσσει την Συρία. Αυτό που επαναλάμβαναν συνεχώς, είναι ότι οι Ευρωπαικές χώρες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και να υποδεχτούν στο έδαφος τους, πρόσφυγες πολέμου.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε το πρωί στο Σύνταγμα, έτσι ώστε να δει την Συνέντευξη Τύπου των Σύρων, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των Ελληνικών και των ξένων Μέσων Ενημέρωσης. Στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αρκετές απολυμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και αλληλέγγυες ομάδες.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost