ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2014 11:50 EET

Ελεύθερος -ξανά- ο Λάκης Γαβαλάς

eurokinissi

Ελεύθερος ξανά αφέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη το πρωί έβδομη φορά για χρέη προς το Δημόσιο. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του σχεδιαστή μόδας να ρυθμίσει σε δόσεις το ποσό των 70.000 ευρώ που οφείλει.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, κρίνοντας πως τα χρήματα θα καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, με έναρξη τη 15η Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση, θα εκτίσει την ποινή του.

Ο γνωστός σχεδιαστής συνελήφθη προς εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης πέντε ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ τη μέρα.

Ο σχεδιαστής, όπως είπε στο δικαστήριο που οδηγήθηκε σήμερα, αδυνατεί να πληρώσει το ποσό της εξαγοράς, που με τις προσαυξήσεις η ημέρα φθάνει τα 40 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβαλάς, από το 2010 βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και εργάζεται πλέον σε τηλεοπτικό σταθμό για να ζήσει: «Μου έχουν κατασχέσει ακόμα και τον μισθό που παίρνω από τον "Αντέννα" για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε "πήγαινε στη φυλακή"». Στις ερωτήσεις της έδρας αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην καταβολή των δόσεων, ο σχεδιαστής απάντησε ότι θα τον βοηθήσουν οι φίλοι του.

Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιαστής χρωστά περίπου 17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και έναντι του ποσού έχει παραχωρήσει με ανέκκλητο πληρεξούσιο ακίνητα, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί στα 40 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα ακίνητα τελούν υπό δέσμευση που επιβλήθηκε από τις Αρχές, η οποία σύμφωνα με τον νόμο αίρεται όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση για την οποία επιβλήθηκε. Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο Δημόσιο απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να δίνεται δυνατότητα άρσης της δέσμευσης όταν εξοφλείται το Δημόσιο.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post