ΚΟΙΝΩΝΙΑ

77χρονος αποπλάνησε 12χρονο κορίτσι

greek police

Τη φωτογραφία του 77χρονου που συνελήφθη την Τρίτη για αποπλάνηση παιδιού κατ'εξακολούθηση, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Ο 77χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν έβγαινε από ξενοδοχείο της Ομόνοιας, συνοδεύοντας ένα 12χρονο κορίτσι.

Η έρευνα έδειξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά: ο 77χρονος, προσέφερε στο κορίτσι μικρά χρηματικά ποσά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και μετά την πήγαινε σε ξενοδοζεία όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών που διέταξε και την δημοσιοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας του.

Λέγεται Δημήτρης Μαργαρίτης και γεννήθηκε το 1937 στη Λάρισα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.