ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2014 07:29 EET | Updated 11/12/2014 18:37 EET

Χωρίς εργαστήριο ανατομίας η Ιατρική Σχολή!

ASSOCIATED PRESS
In this July 30, 2014 photo, doctors, nurses and prospective medical students work in the gross anatomy lab during the 2014 International Human Cadaver Prosection Program at the medical school at Indiana University Northwest in Gary, Ind. The group prepares the cadavers for the school's incoming medical class, including a high school student named Johntrell Bowles, who applied for the program because he'd like to be a doctor one day. (AP Photo/Martha Irvine)

Από Δευτέρα, η ανατομία δεν θα είναι και τόσο σημαντική για την εκμάθηση της Ιατρικής...

Το εργαστήρι Ανατομίας της Ιατρικής της Αθήνας, της Σχολής δηλαδή στην οποία οι φοιτητές εισάγονται με μέσο όρο μεγαλύτερο του 19, κλείνει υποχρεωτικά από 1η Δεκεμβρίου. Κι αυτό γιατί λήγει η σύμβαση του μοναδικού εργάτη- ταριχευτή του εργαστηρίου.

Αυτό τουλάχιστον αναγράφεται σε σχετικό έγγραφο, του εργαστηρίου Ανατομίας, που αν και από κάτω έχει το όνομα του Διευθυντή του εργαστηρίου, του καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη, δεν φέρει την υπογραφή του ούτε έχει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο κ. Σκανδαλάκης έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών και έχει συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ότι λήγει η θητεία του ταριχευτή, ωστόσο δεν μπορέσαμε να βρούμε τον κ. Σκανδαλάκη στο τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουμε πως πράγματι το εργαστήριο θα αναστείλει τη λειτουργία του.

Επικοινωνήσαμε και με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν έχουμε ακόμη απάντηση. Όπως μας είπαν, ο Υπουργός έχει ενημερωθεί και το θέμα εξετάζεται.

Την ιδια στιγμή το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι η εργαστηριακή εκπαίδευση θα σταματήσει το επόμενο εξάμηνο.

Σε ψήφισμα τους, διδάσκοντες και εργαζόμενοι στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας εξηγούν ότι αδυνατούν να εκπαιδεύσουν εργαστηριακά τους φοιτητές του, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις στο επίπεδο γνώσεων τους, θα είναι ολέθριες.

Το ψήφισμα του τμήματος Χημείας

«Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του για την παροχή σωστής ποιότητας εκπαίδευσης, το Τμήμα Χημείας δυστυχώς θα βρεθεί σε πλήρη αδυναμία να ασκήσει εργαστηριακά τους φοιτητές του. Για ένα Τμήμα με τον πειραματικό χαρακτήρα που έχει το Τμήμα Χημείας, οι επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων στους φοιτητές μας θα είναι ολέθριες. Αν το πρόβλημα της μηδενικής χρηματοδότησης δεν επιλυθεί ΑΜΕΣΑ, το Τμήμα με μεγάλη λύπη του δηλώνει ότι είναι αναγκασμένο να αναστείλει την εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών του από το επόμενο εξάμηνο.

Η ελλιπής χρηματοδότηση αλλά και το τσουνάμι μεταγραφών λόγω οικονομικής αδυναμίας των ίδιων των φοιτητών έχουν χτυπήσει κυρίως τις πανεπιστημιακές σχολές πρώτης προτίμησης. Ο αριθμός των φοιτητών υπερδιπλασιάζεται, το προσωπικό μειώνεται, ενώ μέχρι τώρα στα εργαστήρια τα μαθήματα γινονταν με επετηρίδα, δηλαδή με χρόνο αναμονής καθώς δεν χωράνει όλοι στην ίδια αίθουσα.

Κι ενώ το δημόσιο πανεπιστήμιο καταρρέει, με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας αναγνωρίζονται πλέον ως ισότιμα τα κολέγια Deree και Anatolia.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post