Υπερπολυτελές γιοτ «επιστημονικής φαντασίας»

Υπερπολυτελές γιοτ «επιστημονικής φαντασίας»

Πέρα από την έννοια του «απλού» γιοτ (το οποίο αποτελεί σύμβολο οικονομικής ισχύος και πολυτελούς τρόπου ζωής για τον ιδιοκτήτη του) πηγαίνει το Xhibitionist Event Super Yacht των NedShip και Gray Design: πρόκειται για ένα σκάφος 70x19 μέτρων, ειδικά σχεδιασμένο για εκδηλώσεις, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό και φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Το εν λόγω concept περιλαμβάνει μια σειρά εντυπωσιακών ιδεών, όπως πολυτελές εστιατόριο με μέχρι και 350 θέσεις, ντίσκο, μπαρ, καζίνο, κλαμπ, χώρους συνδιασκέψεων κ.α. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ιστοσελίδα, το σκάφος θα κινείται μόνο με ηλεκτροκινητήρες και θα έχει παραγωγή ενέργειας που θα ξεπερνά το ένα MW (από γεννήτριες και μπαταρίες), προκειμένου να είναι ικανό να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Παρόλα αυτά, οι σχεδιαστές του διαβεβαιώνουν ότι τα επίπεδα θορύβου θα παραμένουν χαμηλά, επιτρέποντας στους επιβάτες /φιλοξενούμενους να ξεκουράζονται και να διασκεδάζουν με την άνεσή τους.

Αν και το Xhibitionist Event Super Yacht παραπέμπει εκ πρώτης όψεως σε κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας όπως το «Πέμπτο Στοιχείο», οι σχεδιαστές του τονίζουν ότι οι εφαρμογές που έχουν ενσωματωθεί στο όλο concept είναι πολύ πραγματικές, πολύ σύγχρονες και πολύ πραγματικές, με το σκάφος να αποτελεί ένα «ναυτικό εργαλείο» σχεδιασμένο να αναλαμβάνει πολλούς

διαφορετικούς ρόλους.

Πνευματικό τέκνο του Σουηδού σχεδιαστή Έντουαρντ Γκρέι, βασικό χαρακτηριστικό του είναι το κύτος του, σχεδιασμού ανεστραμμένου τριμαράν, που παρέχει εξαιρετικά αυξημένη σταθερότητα. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι και η πλατφόρμα στο εμπρόσθιο τμήμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιεί και για την προσνήωση ελικοπτέρων.

Όπως ανέφερε στο Gizmag η Nedship, η κατασκευή του σκάφους αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θεωρείται ότι θα διαρκέσει 18-24 μήνες.

Δημοφιλή