Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του μειονοτικού κόμματος από την κυβέρνηση Ράμα

Eνδεχόμενο αποχώρησης του μειονοτικού κόμματοςστην Ελλάδα από την κυβέρνηση Ράμα
eurokinisi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβερνητικό συνασπισμό αφήνει ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε κάνοντας λόγο για «διαφθορά» των στόχων που είχαν τεθεί από πελατειακές σχέσεις αλλά και για υπαναχώρηση σε μειονοτικά ζητήματα.

Ο κ.Ντούλε, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για έλλειψη στρατηγικής σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και της πολεοδομίας, οι οποίες είπε δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε ουσία και ούτε τέλος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο συνέδριο της οργάνωσης «Ομόνοια» στο Αργυρόκαστρο, ο κ. Ντούλε δήλωσε ότι η στόχοι της κυβέρνησης έχουν διαφθαρεί, από τις πελατειακές σχέσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων καθώς έχει κάνει βήματα πίσω στην εκπλήρωση των διεθνών προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όσον αφορά στη στάση και αν θα συνεχίσει να παραμείνει το ΚΕΑΔ στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κ. Ντούλε δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσουν σύντομα τα όργανα της «Ομόνοια», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πρώτες ρωγμές στης σχέσεις μεταξύ ΚΕΑΔ και του κόμματος του πρωθυπουργού ΄Εντι Ράμα εμφανίστηκαν, μετά την έγκριση, από την πλειοψηφία και παρά τις αντιρρήσεις του ΚΕΑΔ, του νέου νόμου για την εδαφική διαίρεση της χώρας. Σύμφωνα με το νέο νόμο ο δήμος της Χειμάρας, όπου ζει ένας ελληνικός ορθόδοξο πληθυσμός, ενσωματώθηκε σε μια μουσουλμανική περιοχή με σκοπό την αλλαγή της εκλογικής ισορροπίας.

Το ΚΕΑΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει το Δήμο της Χειμάρρας και να αφομοιώσει το κυρίαρχο ελληνικό παράγοντα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή