ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/11/2014 18:03 EET | Updated 30/11/2014 19:00 EET

Σόιμπλε: Βελτιωμένη η θέση η Ελλάδα αλλά χρειάζεται υποστήριξη στις αγορές

ADRIAN DENNIS via Getty Images
Dr Wolfgang Schäuble, Germany's Federal Minister of Finance, looks up while making a speech entitled 'Achieving Sustainable Growth: Fiscal Consolidation and Financial Market Regulation' at Chatham House, in London, on October 17, 2011. Dr Schäuble argued that governments in and beyond the eurozone need not just commit to fiscal consolidation and improved competitiveness, they need to start delivering on these objectives with immediate effect. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές μετά τη λήξη του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επιθυμεί να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος του χρόνου, αλλά βρίσκεται σε διαφωνία με τους δανειστές της σχετικά με το προβλεπόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού της τον επόμενο χρόνο.

«Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης από το πακέτο διάσωσης», δήλωσε ο Σόιμπλε στον γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Έπειτα θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια αλλά χρειάζεται την υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» ανέφερε ο Γερμανός Υπ.Οικονομικών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ζήτημα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όπως πρόσθεσε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post