Βραβείο «πιο δημοφιλούς ταινίας» από τον Καναδά για τη Μαρία Ντούζα και τη Μυρτώ Αλικάκη

Βραβείο «πιο δημοφιλούς ταινίας» από τον Καναδά για τη Μαρία Ντούζα και τη Μυρτώ Αλικάκη
camerastyloonline

Το βραβείο της πιο δημοφιλούς ταινίας, με τη μεγαλύτερη προσέλευση κοινού (best of EUFF 2014), απονεμήθηκε χθές στην ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το Δέντρο και η Κούνια»- ( A place called home)-, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 10ου Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Τορόντο. Η τελετή λήξης του εν λόγω φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα και την ενεργό συμμετοχή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Τορόντο.

Η Ελληνίδα σκηνοθέτις Μαρία Ντούζα, δήλωσε συγκινημένη για το βραβείο σημειώνοντας: «Ηταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμμετέχω στο Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τορόντο με την ταινία μου που έκανε τη διεθνή της πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ το 2013 και ολοκληρώνει ένα μεγάλο φεστιβαλικό κύκλο πάλι σε μια πόλη του Καναδά. Με συγκίνισε η πολύ δυναμική ελληνική παροικία που αγκάλιασε την ταινία συμμετέχοντας στις προβολές και τις συζητήσεις που ακολούθησαν και πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω στον Καναδά».

Συγχαίροντας την Μαρία Ντούζα για την επιτυχία της, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στo Τορόντο, Αλέξανδρος Ιωαννίδης υπογράμμισε την σημασία του Φεστιβάλ, ως του σημαντικότερου φορέα προβολής πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Τορόντο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το τρέιλερ:

Δημοφιλή