Μυστήριο με «πλοίο-φάντασμα» στη Ζάκυνθο

Μυστήριο με «πλοίο-φάντασμα» στη Ζάκυνθο
Eurokinissi

Μυστήριο με φορτηγό πλοίο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου διερευνούν οι αρχές.

Το «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά …δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια. Μάλιστα, το πλοίο δεν εντοπίστηκε από κάποιον κάτοικο ή επαγγελματία της περιοχής, αλλά από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού.

Πάνω στο πλοίο, βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ δεν βρέθηκε κανένα από τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των λιμενικών βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί.

Ακόμη, βρέθηκαν λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής και ακολούθως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία, έδεσαν το πλοίο με ασφάλεια ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος για τη βύθισή του και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να γίνει άντληση θαλάσσιου νερού που είχε εισρεύσει στα αμπάρια αλλά και να τοποθετηθεί τσιμέντο για να στεγανοποιηθεί στοιχειωδώς σημείο του πλοίου που είχε υποστεί ζημιά από τα βράχια.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι του νησιού, καθώς το σημείο όπου βρίσκεται είναι επισφαλές.

Στελέχη του Λιμενικού παραμένουν στο Πόρτο Βρώμη για τη φύλαξή του, μέχρι να μεταφερθεί στο λιμάνι. Η μεταφορά του θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα το μεσημέρι και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Δημοφιλή