Σήμερα η χειρουργική επέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη

Σήμερα η χειρουργική επέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη
Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Thomas Trutschel via Getty Images

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα υποβληθεί σήμερα, Τρίτη, σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, περίπου στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ενώ αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Τηλεφωνική συνομιλία με Τζο Μπάιντεν

Χθες το βράδυ, στον πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».

Τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

Δημοφιλή