Χονγκ Κονγκ: Το «κίνημα της ομπρέλας» καλεί τους διαδηλωτές σε υποχώρηση

Χονγκ Κονγκ: Το «κίνημα της ομπρέλας» σε άτακτη υποχώρηση

news.yahoo.com/katie-couric-now-i-get-it-umbrella-revolut..."By Katie BrinnThe scene in Hong Kong over the past week has gone from chaos to calm and back again, as tensions grow and pro-democracy throngs clash with pro-China demonstrators.It all started on Sept. 2" data-caption="#umbrellarevolution #occupycentral #hongkong #hk #admiralty #protest #teargas #gm1 #central #cityscape #night #protest news.yahoo.com/katie-couric-now-i-get-it-umbrella-revolut..."By Katie BrinnThe scene in Hong Kong over the past week has gone from chaos to calm and back again, as tensions grow and pro-democracy throngs clash with pro-China demonstrators.It all started on Sept. 2" data-credit="pasuay incendo/Flickr">

Οι τρεις ιδρυτές του κινήματος Occupy Central, του μεγαλύτερου κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία και κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν» τη φύση του κινήματος, δήλωσε ο ηγέτης του Occupy Central Μπένι Τάι.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιείται την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που ήταν από τις σοβαρότερες που έχουν σημειωθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να εντείνεται η εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που έχει περάσει υπό κινεζική κυριαρχία.

Οι Μπένι Τάι, Τσαν Κιν-μαν και Τσου Γιου-μινγκ ίδρυσαν το Occupy Central, το κίνημα πολιτικής ανυπακοής στις αρχές του 2013 ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι πιο ριζοσπαστικές φοιτητικές οργανώσεις κατέλαβαν όλο και περισσότερο το προσκήνιο.

Ο Μπένι Τάι εξήγησε ότι θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και στην «αρχή της ειρήνης και της αγάπης».

«Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης», δήλωσε.

Ο Τάι εξήρε το θάρρος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες στους δρόμους. Αλλά η αστυνομία είναι «εκτός ελέγχου» και είναι καιρός οι διαδηλωτές να «απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία», τόνισε.

Δημοφιλή