Φωτογραφικό drone ακολουθεί τον χρήστη, τραβώντας selfies και βίντεο

Φωτογραφικό drone ακολουθεί τον χρήστη, τραβώντας selfies και βίντεο

Οι selfies είναι, ως γνωστόν, δημοφιλείς ως «φωτογραφικό φαινόμενο». Τα drones, το ίδιο (αν και με μάλλον διαφορετικό, και κατά πολλούς αμφιλεγόμενο τρόπο). Οπότε, ο συνδυασμός τους, υπό τη μορφή του ZANO, αναμένεται να σημειώσει επιτυχία.

Το ZANO, σύμφωνα με τη σελίδα των δημιουργών του στη γνωστή σελίδα crowdfunding, Kickstarter, αποτελεί το πιο εξελιγμένο nano-drone στον κόσμο- μία ιπτάμενη πλατφόρμα για λήψη φωτογραφιών και βίντεο HD.

Το μικρό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος συνδέεται με το smartphone του κατόχου του, είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στην παλάμη του χεριού και είναι αρκετά «έξυπνο» για να μπορεί να πετάει και μόνο του. Υποστηρίζει τόσο iOS όσο και Android και συνδέεται με τη συσκευή που αποτελεί το «κέντρο ελέγχου» του μέσω WiFi, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο «όπως ποτέ άλλοτε».

«Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε στο ZANO, ο στόχος μας ήταν να κάνουμε την εναέρια φωτογράφηση και λήψη βίντεο πραγματικά προσβάσιμη στους πάντες. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να κάνουμε το ZANO μικρό και ελαφρύ, αλλά και αρκετά ανθεκτικό για να μπορεί να το πάρει κανείς οπουδήποτε, αρκετά έξυπνο για να μην απαιτούνται ικανότητες πτήσης, και πάνω από όλα να το κοστολογήσουμε έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο οικονομικά» αναφέρει ο Ρις Κράουδερ, επικεφαλής marketing της Torquing Group.

Μία σειρά αισθητήρων λειτουργούν μαζί απρόσκοπτα για να επιτρέπουν στο ΖΑΝΟ να αποφεύγει εμπόδια, να διατηρεί τη θέση του και να «ξέρει» ακριβώς πού βρίσκεται σε σχέση με την «έξυπνη» συσκευή του χρήστη ανά πάσα στιγμή. Πρακτικά ο έλεγχός του γίνεται μέσω ενός εικονικού «καλωδίου» που το συνδέει με τη συσκευή, κάτι που συνεπάγεται απλό έλεγχο μέσω χειρονομιών: ο χρήστης κινεί το τηλέφωνό του αριστερά ή δεξιά, μπροστά ή πίσω, και το drone ακολουθεί, ενώ παράλληλα είναι δυνατός έλεγχος μέσω εικονικών joysticks στην οθόνη. Εάν «αντιληφθεί» ότι έχει απομακρυνθεί πολύ ή ότι τελειώνει η μπαταρία του, επιστρέφει αυτόματα. Μία αξιοσημείωτη δυνατότητά του επίσης είναι το «Follow me»: το drone καταγράφει την απόσταση από τον χρήστη και τη διατηρεί, ακόμα και αν αυτός κινείται, ακολουθώντας τον και αποφεύγοντας πιθανά εμπόδια- κάτι που το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο για αυτοφωτογραφήσεις (selfies) και λήψη βίντεο.

Κρίνοντας από την πορεία του στο Kickstarter, το ZANO έχει αποδειχθεί ήδη επιτυχές, καθώς οι δημιουργοί του έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα χρηματοδότηση ύψους 382.054 λιρών, τη στιγμή που ο στόχος ήταν 125.000, ενώ παραμένουν ακόμα 37 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δημοφιλή