Το πρώτο υπόγειο πάρκο στον κόσμο: Νέα Υόρκη 2018 (Φωτογραφίες)

Το πρώτο υπόγειο πάρκο στον κόσμο: Νέα Υόρκη 2018 (Φωτογραφίες)
Sciencegeek100

Το πρώτο υπόγειο πάρκο στον κόσμο θα βρίσκεται στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης σε έναν παρατημένο εδώ και 116 χρόνια σταθμό τρόλλεϋ:

Με ύψος 6.1 μέτρα η περιοχή εκτείνεται τρία τετράγωνα από την Essex str μέχρι την Clinton str.:

Το φυσικό φως θα φτάνει στο υπόγειο με οπτικές ίνες. Έτσι θα μπορέσουν να φυτρώσουν δέντρα και φυτά, κάτω από τους αυτοκινητόδρομους της Νέας Υόρκης:

Με αυτόν τον τρόπο, το φως του ήλιου περνά μέσα από μία γυάλινη ασπίδα πάνω από τον συλλέκτη. Το φως αντανακλάνεται και συγκεντρώνεται σε ένα σημείο και κατευθύνεται υπόγεια. Κατόπιν, μεταδίδεται σε μία ανακλαστική επιφάνεια στο «πιάτο διανομής φωτός» μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το ηλιακό φως στον υπόγειο χώρο:

Δείτε το σχεδιάγραμμα διανομής φωτός:

Oι φωτοσυλλέκτες θα τοποθετηθούν σε προτεινόμενες θέσεις στο επίπεδο του εδάφους. Έξτρα τεχνητός φωτισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσει το ηλιακό φως ανακατεύθυνσης, καθώς και για τη νύχτα ή όταν ο ήλιος κρύβεται πίσω από τα σύννεφα:

Η νέα τεχνολογία θα μεταδίδουν τα απαραίτητα μήκη κύματος του φωτός για φωτοσύνθεση, επιτρέποντας στα φυτά και τα δέντρα να αναπτυχθούν. Όταν υπάρχει ηλιακό φως, η ηλεκτρική ενέργεια δεν χρειάζεται για να φωτίσει το χώρο:

Το έργο έχει εγκριθεί από πολιτικούς και οργανώσεις:

Δημοφιλή