ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2014 18:14 EET | Updated 03/12/2014 18:14 EET

Απαλλαγή όλων των κατηγοριών για λευκό αστυνομικό σχετικά με το θάνατο αφροαμερικανού

Centre Daily Times via Getty Images
Penn State student Zaniya Joe wears a piece of tape over her mouth that says 'Black Lives Matter' during a Ferguson protest organized by a group of Penn State University students on Tuesday, Dec. 2, 2014, in University Park, Pa. (Nabil K. Mark/Centre Daily Times/TNS via Getty Images)

Νέα υπόθεση με απαλλαγή αστυνομικού από τις κατηγορίες για τη δολοφονία Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ.

Ακόμη μια απαλλακτική απόφαση για λευκό αστυνομικό ο οποίος αρχικά κατηγορήθηκε πως συνέβαλε στο θάνατο ενός Αφροαμερικανού εξαιτίας του εξαιρετικά βίαιης μεθόδου σύλληψης που ακολούθησε.

Η νέα αυτή απόφαση, σώματος ενόρκων, η οποία απαλλάσσει και προστατεύει από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του αστυνομικού έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος προκάλεσε τεράστια έκρηξη οργής και βίας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι όταν σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν και εν συνεχεία επίσης απαλλάχθηκε. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή ξέσπασαν μεγάλες ταραχές και πριν από περίπου δύο εβδομάδες μετά από μια ακόμη δολοφονία αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση αφορά επίσης έναν λευκό αστυνομικό ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για τον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ. Ο θάνατος του, επήλθε τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Στέιτεν Άιλαντ. Το θύμα, ήταν ένας οικογενειάρχης ο οποίος υπέφερε από άσθμα και κατά τη σύλληψη υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ