Αποχή διαρκείας των δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Αποχή διαρκείας των δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
eurokinisi

Κατά του νομοσχεδίου του υπ.Δικαιοσύνης για την την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ψήφισαν στο άτυπο δημοψήφισμα το οποίο διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ παράλληλα με αυτή την αντίθεσή τους αποφάσισαν έλαβαν και απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις του με αποχή διαρκείας.

Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

Την Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος. Εκ των πραγμάτων οι δικηγόροι κατέρχονται σε απόχη διαρκείας, ενώ θα καθορίσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα πραγματοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή , εκτός των δικηγόρων της Αθήνας που την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν θα απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δίκες θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, μετά το δημοψήφισμα δήλωσε πςω οι δικηγόροι της Αθήνας «συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου. Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σημείωσε δε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα