ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/12/2014 10:41 EET | Updated 03/12/2014 10:42 EET

Μήνυση στον Πάγκαλο για συκοφαντική δυσφήμιση των δημοσίων Υπαλλήλων

ASSOCIATED PRESS
(AP Photo/Dimitri Messinis, File)

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου κατέθεσε σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ. Αιτία ήταν οι δηλώσεις του περί κοπανατζήδων και κοπριτών στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη αυτή την αήθη επίθεση, γράφει το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ:

Πρόκειται για ιδιαιτέρως απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στην προσπάθεια προφανώς του κ. Πάγκαλου να παρουσιάσει Δημοσίους Υπαλλήλους ως άτομα ανεύθυνα, που ζουν χωρίς να εργάζονται.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη αυτή την αήθη επίθεση του κ. Πάγκαλου σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας εναντίον του μήνυση.

Προτείνει μάλιστα ως μάρτυρες τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ.κ. Κώστα Σκανδαλίδη, Προκόπη Παυλόπουλο και Δημήτρη Ρέππα προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι αν προΐσταντο «κοπριτών» και «κοπανατζήδων». Προτείνει επίσης ως μάρτυρες τον Βουλευτή κ. Αλέξη Μητρόπουλο, την Περιφερειάρχη Αθηνών κ. Ρένα Δούρου, την Ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Αντώνιο Κουρούκλη.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τις σε βάρος τους επιθέσεις με ψευδείς, συκοφαντικές και αβάσιμες αναφορές οι οποίες πλήττουν την προσωπικότητα και την τιμή τους, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική των μνημονίων τσαλαπατά την αξιοπρέπεια τους και τους οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση.