Συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ. για Ρωμανό, 6η Δεκεμβρίου και επίσκεψη Νταβούτογλου

Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ για Ρωμανό, 6η Δεκεμβρίου και Νταβούτογλου
SOOC/Libertas N.

Συσκέψεις με θέμα τα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση των διαδηλώσεων συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό και της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη, βρίσκονταν από το πρωί σε εξέλιξη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις εξελίξεις στο θέμα Ρωμανού και τα επεισόδια της Δευτέρας στα Εξάρχεια έχει αλλάξει. Οι εντολές της ηγεσίας του Σώματος προς το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής (18.000) προβλέπουν συμμετοχή για όλους στα μέτρα τάξης.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν επιστρατευτεί από σήμερα αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με γραφειοκρατική δουλειά σε Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες. Κατά τις χθεσινές συγκεντρώσεις το μπλοκ των αντιεξουσιαστών αριθμούσε περίπου 4.500 άτομα, ενώ πολύ μεγαλύτερος αναμένεται να είναι ο αριθμός στην πορεία του Σαββάτου.

«Ουσιαστικά μετά τις εξελίξεις στο θέμα του Ρωμανού και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχουμε θέσει από σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο που είχαμε εκπονήσει για την ημέρα της επετείου του Γρηγορόπουλου. Η παρατακτή δύναμη κατά τη διάρκεια των πορειών θα είναι περίπου 7.000 αστυνομικοί», λέει στην HuffPost Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, για τον οποίο έχει εκπονηθεί δεύτερο σχέδιο της Αστυνομίας για τις μετακινήσεις του.

Δημοφιλή