Βουδούρης και Παραστατίδης για συνομιλίες με Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

Το κατώφλι της Κουμουνδούρου «πέρασαν» Βουδούρης, Παραστατίδης
EUROKINISI

Το «κατώφλι» της Κουμουνδούρου πέρασαν και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης στο πλαίσιο προσέγγισης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που θα μπορούσαν να αθροιστούν από την αξιωματική αντιπολίτευση στην υπέρτατο- όπως περιγράφεται- στόχο της συγκέντρωσης 121 βουλευτών ώστε να «μπλοκαριστεί» η εκλογή ΠτΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Οι δύο βουλευτές συναντήθηκαν με τους αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν πως η χώρα «συνεχίζει στην ίδια καταστροφική πορεία του Μνημονίου» και «έχει ανάγκη ενός προγράμματος που θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση, θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της απασχόλησης και θα βάζει τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας»

Κοινή δε πεποίθηση των δυο αντιπρσωπειών ήταν ότι η παρούσα Βουλή δεν δύναται και δεν πρέπει να εκλέξει ΠτΔ και ότι ή χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Επίσης συμφώνησαν πως θα πρέπει καταβληθούν προσπάθειες για την «οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας».

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνομιλίες με τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές, ακόμη και με κάποιους οι οποίοι φαίνεται να μην είναι και τόσο αρνητικοί να συναινέσουν στο πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για το αξίωμα του νέου ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του Γραμματέα της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα με τον ομόλογό του στη Δημοκρατική Αριστερά, Θανάση Θεοδωρόπουλο. Η συνάντηση είναι «προπαρασκευαστική» της συνάντησης που αναμένεται να έχουν οι Τσίπρας – Κουβέλης με ζητούμενο να συμφωνήσουν στο σε ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας.