ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2014 12:13 EET | Updated 04/12/2014 12:16 EET

Πανικός από την πτώση στο ρούβλι: Αυξήθηκαν οι τιμές στους οίκους ανοχής (γράφημα)

Bloomberg via Getty Images
Pedestrians pass illuminated rates for dollar and euro currencies against the ruble on an electronic sign outside a currency exchange bureau near residential apartment blocks in Moscow, Russia, on Sunday, Nov. 9, 2014. The ruble has lost more than 28 percent against the dollar so far this year, the second-worst performance among more than 170 currencies tracked by Bloomberg. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Οι ιερόδουλες στο ρωσικό λιμάνι του Murmansk αύξησαν εντελώς απροσδόκητα τις τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν κατά 40%, κατηγορώντας την συναλλαγματική ισοτιμία του ρωσικού εθνικού νομίσματος που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Δηλώνουν επίσης πως σε περίπτωση που δεν διορθωθεί η κατάσταση θα αρχίσουν να πληρώνονται σε δολάρια.

Το κόστος για δύο ώρες συντροφιάς με ιερόδουλη στο Murmansk ανερχόταν σε 3.000 - 7.000 ρούβλια (57-132$). Η διεύθυνση ενός τοπικού οίκου ανοχής αναφέρει πως «προσπαθεί να κρατήσει χαμηλές τις τιμές, αλλά το κόστος ζωής αυξάνεται και τα κορίτσια δεν μπορούν να δουλεύουν επί ζημία».

Το ρούβλι έχασε περίπου το 40% τις αξίας του σε σχέση με το δολάριο και 60% σε σχέση με το ευρώ. Η πτώση είναι το αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση, σε συνδυασμό με την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Γράφημα από Bloomberg

Το γεγονός προκάλεσε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποια εκ των οποίων αφορούν έμμεσα την κυβέρνηση, όπως του Andrei Negotov : «Πούτιν μάθε για την οικονομία από τα κορίτσια του Murmansk». Ο Alexander Sitnikov του NTV προτρέπει τα κορίτσια να δείξουν πατριωτισμό και να αυξήσουν τις τιμές στους ξένους, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις.

πηγή: BBC