ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2014 03:29 EET | Updated 04/12/2014 03:29 EET

Πιθανό κρούσμα Έμπολα στην Ατλάντα

Jessica McGowan via Getty Images
ATLANTA, GA - OCTOBER 13: Exterior of the Center for Disease Control (CDC) headquarters is seen on October 13, 2014 in Atlanta, Georgia. Frieden urged hospitals to watch for patients with Ebola symptoms who have traveled from the tree Ebola stricken African countries. (Photo by Jessica McGowan/Getty Images)

Στο Emory University Hospital στην Ατλάντα μεταφέρθηκε Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος βρισκόταν στη δυτική Αφρική και πιθανώς να έχει εκτεθεί στον ιό Έμπολα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί και θα παρακολουθείται για πιθανά σημάδια μόλυνσης. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πληροφορίες για τον χρόνο άφιξης του ασθενούς ούτε τα στοιχεία του «από σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς».

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας όρισαν 35 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Emory University Hospital, ως κέντρα θεραπείας από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις των δύο πρώτων Αμερικανών οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, ενώ εργάζονταν στη δυτική Αφρική, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ με 17.111 ύποπτα ή πιθανά κρούσματα στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και 6.055 θανάτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.