ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2014 09:39 EET | Updated 05/12/2014 09:40 EET

Και η αντιτρομοκρατική στα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγορόπουλου

sooc

Ενεργή συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι ένα τυχόν χτύπημα από ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που θα θελήσουν να στείλουν ένα σημειολογικό μήνυμα με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου.

Πληροφορίες που έχουν συλλεγεί εδώ και πολλούς μήνες αναφέρουν ότι κάποια από αυτά τα ασύλληπτα μέλη συνεργάζονται με τον άφαντο Χριστόδουλο Ξηρό. Πρόκειται δηλαδή κατά τις ίδιες πληροφορίες για μία ιδιότυπη σύμπραξη ανάμεσα στη νέα και την παλιά γενιά τρομοκρατών.

Στη σύμπραξη αυτή αποδίδεται η προ μηνών αποστολή τρομοδέματος με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο όταν αντιλήφθηκε ότι το δέμα του ήταν βόμβα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην HuffPost Greece ότι η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το χτύπημα που φέρονται να προετοιμάζεται να μη γίνει αύριο ή μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά σε δεύτερο χρόνο. Και αυτό γιατί τα μέτρα ασφαλείας στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι πρωτοφανή και αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Αύριο το κέντρο της Αθήνας θα θυμίζει φρούριο με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. να προβλέπει «περικύκλωση» της περιοχής των Εξαρχείων. Εκεί ομάδες αστυνομικών θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί.